Päivitelläänpä taas tilannetta hieman.

Shampoottomuutta tuli siis vuosi täyteen muutama kuukausi sitten. Pääasiassa olen ollut ihan tyytyväinen. Varsinkin nyt, kun vesipesut ovat alkaneet toimia kunnolla. Se hullunkaunis kiilto, joka hiuksissani oli ihan alkuaikoina (muistan edelleen sen ekan shampoottoman pesuni), on kyllä kadonnut, mutta eiköhän se vielä jostain löydy. Kun vain jaksaisin alkaa testailemaan.

Hiukseni ovat olleet aika hauraat ja kuivat viime aikoina, joten olen yrittänyt miettiä, että mitähän niille voisi tehdä. Ostin sitten eilen Bettyn blogin innoittamana eilen Punnitse & Säästä -kaupasta hennaa, ja hetihän sitä piti päästä kokeilemaan. Tänä aamuna peilistä kurkisti sitten niin kaunis nainen, että ihan säikähdin. Hiukset ovat nyt hyvinvoivan tuntoiset.

Hennani on siis tuommoista Henné Natur -sarjaa. "Sävy" on fair blond, joka ei siis tee mun hiuksiin juuri mitään sävymuutosta. Olin katsovinani peilistä, että tämä olisi vähänä haalentunut, mutta saattaa olla vain sitäkin että hiukset olivat aika likaiset eilen ennen pesua. Jauhe sisältää kamomillaa (camomiliae matricaria), rosmariinia (rosmarinus officinalis), sävytöntä hennaa (cassia obovata) ja punaista hennaa (lawsonia inermis). Töhnä tuoksui yllättäen ihan kamomillateelle. Ajattelin nyt tehdä tällaisen käsittelyn muutaman viikon välein, ja sen lisäksi hiukset pitäisi saada kosteutettua jotenkin.

Kosteutusta ajatellen rupesin (tuota blogia luettuani) sitten miettimään taas niitä hoitoainepesuja, että josko ostaisin jonkun Urtekramin hoitoaineen, kun tuo mun nykyinen on niin kovin raskasta, etten viitsi sitä kovin usein käyttää. Tehohoitona tuo on kyllä mainio. Lisäksi pitäisi sijoittaa varmaan kookosöljyyn ja/tai jojobaan taas. Jojobasta tykkäsin silloin aikoinaan tosi paljon. Suomessa sitä ei ole tullut käytettyä.

Lisäksi lähiaikojen suunnitelmissa on hiusten leikkaaminen. Ihan omin käsin. Ajattelin, että kun etutukankin osaan trimmata ihan siistiksi, niin miksen sitten takatukkaa! Sitten jos se menee pilalle, niin voin mennä kampaajalle itku kurkussa ja sanoa että edellinen kampaaja pilas mun pään! :D