Kyllästyin pahemman kerran siis tuohon vahaongelmaan, kuten parissa aiemmassa postauksessa olen kertonut. Lähdin sitten hakemaan neuvoja konkareilta, ja livejournalin no poo -yhteisö (linkki oikealla) antoi monenlaista vinkkiä. Kananmuna kuulemma toimii monilla. Minä en halua munaa tukkaani sotkea, heh, tuntuu, että se jäisi haisemaan (vaikka väittävätkin, että se ei haise). Toiset neuvoivat käyttämään vihreää teetä, jota kokeilinkin (rooibosta kokeilin myös). Ja kummasti on alkanut vaha kaikkoamaan! Ja lopulta luin jostain kommentista, että huuhtelua ei kannata tehdä joka kerta samalla tökötillä, joten ajattelin nyt vähän kierrättää ja vaihdella - välillä teetä, välillä etikkaa, välillä ei mitään. Soodapesuista aion nyt alkaa taas luopumaan vähitellen, koska sooda on haalistanut hiuksiani (siskoni huomautti asiasta kylässä käydessään), ja latvat ovat aika huonona. Jojobaa avuksi latvoille, ja pitäisi käydä taas kampaajalla (kun ei ole tarpeeksi teräviä saksia, että napsisin itse). Näillä mennään nyt toistaiseksi, ja raporttia tulee taas jonkun ajan päästä :)

Olen myös tullut siihen tulokseen, että kuukautiset ja hormonit vaikuttavat. Tuo pahin vahaklähmävaihe sattuu aina puolukkapäiville. Pitää koittaa keksiä siihen vielä joku ratkaisu. Lisäksi pesurutiini menee taas uusiksi, kun muutan joulukuussa Suomeen, ja mukaan astuu sauna ja taas uudenlaiset suihkut ja erilainen vesi. Jännittävää!

Kuva otettu viime yönä, takana vesipesu ehkä edelliseltä päivältä, ja ennen vesipesua olin öljynnyt hiukset jojoballa siinä toivossa, että öljy liuottaisi sitä vahaa pois - ja tuntui toimivan ainakin jossain määrin! Edellinen soodapesu tehty vajaa viikko sitten, silloin sooda ei pessyt kunnolla (taaskaan), ja tein huuhtelun vihreällä teellä. On tuo kuontalo kai ainakin kasvanut, jos ei muuta. (Kuvaa klikkaamalla aukeaa hitusen isompi versio.)


6024140_0a58d3d24e.jpg