Hoplaa. Näin kuukautisten aikaan hiukset ovat vaikeammat, olen todennut. Viime viikonloppuna käyttämäni teehuuhtelu ei oikein tepsinyt tällä kertaa, ja lannistuin taas hetkellisesti. Päätin sitten ottaa vähän järeämmät keinot käyttöön, ja ostin hoitoainetta, ja ajattelin kokeilla viikonloppuisin ns. CO-pesua (Conditioner Only). Tarkoituksena on ilmeisesti läträtä reippaasti hoitoainetta hiuksiin ja antaa vaikuttaa tosi pitkään. Ja sillä konstilla sitten pitäisi lian ja moskan liueta. Chevvy on päässyt hoitoainepesuilla huikean hyviin tuloksiin.

Ei kannata vielä älähtää, että nyt se on myynyt periaatteensa, koska no poo -linjalla mennään kyllä edelleen. Enhän minä ihan mitä tahansa tököttiä päähäni enää suostu tunkemaan, joten ostin sitten Miessencen Shine Herbal Hair Conditioner -hoitoaineen, jonka ainesosalistan turvallisuusluokitus Skin Deepissä on 1 (asteikolla 0-10, jossa kymppi on tositosikamala tuote ja 0 ihan putipuhdas). Skin Deepin voisikin lisätä linkkilistaan. Sieltä saa turvallisuusluokituksen mihin tahansa tuotteeseen. Paljon on tietokantaan jo naputeltu, mutta kun rekkautuu itsekin sisään, saa sitten naputella kaapista niitäkin puteleita, joille luokitusta ei vielä löydy.

Miessence on kiva sarja. Kaikki mahdolliset ainesosat ovat luomua ja ylimääräisiä myrkkyjä ei käytetä, ja täälläollessani tuotteet ovat vielä jopa paikallisia! Tai no, australialainen ei välttämättä tarkoita paikallista edes Australiassa, kun tämä on niin julmetun iso maa, mutta eipähän ulkomailta asti lennätetä (tosin joku Uusi-Seelanti tai Papua-Uusi-Guinea taitaa olla lähempänä nykyistä kotikaupunkiani kuin Länsi-Australian pääkaupunki Perth). Joka tapauksessa sarjan hammastahnat ovat ihan ykkösiä, ja ostinkin jo yhden tuubin Suomen varalle, että siellä on sitten aikaa katsella luonnollisempaa hammastahnaa vaikka Ruohonjuuresta tai jostain. Tavan Colgatet ja Pepsodentit eivät enää suuhuni eksy kuin hätätilanteessa - ja pitää olla tosi hätä.

Ilmoittelen kun olen kokeillut pesua. Tänään hiukset tuntuvat puhtaahkoilta, mutta eivät kyllä  näytä siltä. Harjaani tarttuu edelleen moskaa joka kerta, vaikka pesenkin sen tosi usein. En tiedä, enkä osaa.