Oho. Kylläpäs tosiaan rientää. Toukokuussa olen kirjoittanut viimeksi. Anteeksi. Kiitos Jannalle muistutuksesta. Päivittelyt jäivät koulukiireiden ja muun stressin takia vähemmälle, ja koin muutenkin että toistan itseäni.

Nyt on siis kulunut ihkaensimmäisestä sooda-etikkapesusta 2 kuukautta ja 2 päivää. Projekti on vakiintunut toistaiseksi jonkinlaiseen rutiiniin. Pesen soodalla n. 10-15 päivän välein, välit teen pelkkiä vesipesuja. Huolellisen soodapesun jälkeen hiukset pysyvät puhtaina ja kauniina monta päivää (siis 4:kin) ja saatan unohtaa tehdä vesipesun, ja jos ei ole menoa, myös suihkussa käynnin. Se ei oo mitenkään hyvä juttu. Ennen tosiaan pidin hiusten likaisuutta muistutuksena suihkussa käynnistä, ja tuli siis käytyä joka toinen päivä.

Vesipesua hiukset kaipaavat 2-3 päivän välein. Pelkällä vesipesulla en saa kaunista kiiltoa aikaan, ja yleensä vesipesun tulos näkyy vasta seuraavana päivänä. En tiedä tekisivätkö esimerkiksi teehuuhtelut hyvää vai huonoa pelkän vesipesun yhteydessä. Voisin ehkä yrittää pidentää tuotakin pesuväliä vähän, mutta eniten tosiaan haluttaisi vähentää soodankäyttöä entisestään. Soodan ja etikan kanssa lotrailu on vain niin isotöistä pelkkään vesipesuun verrattuna. Joku 3-4 viikkoa olisi hyvä väli soodapesuille. Lisäksi tekisi mieleni nähdä, mitä pelkkä hiusten kastelu tekee, jos mitään. Jos se ei vaikuta hiusten puhtauteen/rasvaisuuteen mitenkään, niin voin huoletta pidentää vesipesuvälejä. En kuitenkaan halua käydä suihkussa hiuksia kastelematta kovin usein, koska en tunne peseytyneeni kunnolla, ellen ole kastellut koko kroppaani. Lisäksi täällä ei saa suihkua käteen ollenkaan, joten hiukset kastuvat puoliväkisin kun suihkussa käy.

Hiukset ovat sileät, kimmoisat, paksut, ilmavat ja hyvävointiset. Muiden kokeilijoiden ihmeitä en ole kokenut (mm. että hiukset alkaisivat lainehtia tai vaihtaisivat sävyä), mutta en todellakaan aio koskea teolliseen shampooseen pitkään aikaan. Koskaan ei saa sanoa 'ei koskaan', enkä siis aio tuntea oloani syylliseksi jos joskus shampooseen pitää turvautua. En vain näe enää mitään syytä sille. Ehkä jos kaadan joskus vahingossa
päähäni jotain teollisia puhdistusaineita vaativaa möhnää, johon sooda tai pelkkä vesi ei vain pure, niin sitten...

Matkailun kannalta tämä on mitä mahtavin juttu. Kävin Uudessa-Seelannissa pari viikkoa sitten, ja pakatessa en meinannut uskoa että ei vaan nyt ole mitään puteleita mukaan otettaviksi. Hammastahna oli ainoa neste/geeli, jonka otin mukaan, ja sekin meni pakkauskoon takia ruumassa. Pesin hiukset ennen reissuun lähtöä soodan kanssa, ja pysyivät koko viikon varsin hyvässä kunnossa pelkillä vesipesuilla. Ainoa mitä olisin kaivannut reissuun, oli kosteusvoide (jonka virkaa toimittaa nykyään oliiviöljy), koska siellä oli paljon kylmempi kuin Queenslandissa, ja iho kuivui. Kotiin tultua on taas otettu vähän takapakkia, kun täällä pitää vahtia tuota vedenkäyttöä niin tarkasti. En uskalla pestä ihan niin huolellisesti kuin Uudessa-Seelannissa, jossa vettä "sai tuhlata" enemmän kuin täällä.

Laitetaanpa vielä ihan tuore kuva näytille. Vesipesu tehty eilen illalla, soodapesu ja rooibos- ja etikkahuuhtelut ehkä 5 päivää sitten. Kuva otettu vajaa puoli tuntia sitten, hiukset kampasin hätäisesti kuvaa varten - huomaa että ovat olleet kiinni suurimman osan aamusta. Kuva suurenee klikkaamalla, jos on tarvis.

5230821_5304317bc7.jpg