Kommenteissa joku kyseli, että kuinka paljon kuluu aikaa hiustenhoitoon, verrattuna shampoolliseen elämään. Aloin vastaamaan kommenttikenttään, mutta sama kai se on pistää tänne kaikkien pällisteltäväksi.

En ole kelloa tuijotellut suihkussa käydessä, mutta koitan vastata mahdollisimman kattavasti. Ensinnäkin, täällä päin on tiukka vesisäännöstely päällä, joten suihkut pitäisi pitää alle neljän minuutin. Yritän pitää tuosta kiinni, mutta lähinnä vain veden valutuksen kohdalla (mihin oletan sen 4 min rajan viittaavan).

Ainoa mihin mulla tuhraantuu aikaa, on se, että sekoittelen etikkaliuoksen kesken suihkun. (Soodaliuoksen teen suihkuun mennessä.) Voihan esimerkiksi etikkaliuosta tehdä valmiiksi pullotolkulla, mutta se ehkä muodostuu ongelmaksi, jos pitää säätää liuoksen vahvuutta itselle sopivammaksi. Soodaliuoksen etukäteen sekoittelusta en koe että säästyisi juurikaan aikaa, kun tosiaan teen sen suihkuun mennessä. Ja toki vesi- ja soodapesuissa pitää hieroa päänahka hieman huolellisemmin kuin perinteisellä shampoolla.
Kyllä siihen siis ehkä hiukan enemmän kuluu aikaa kun soodan kanssa pesee, mutta toisaalta, pesen soodan kanssa enää korkeintaan kerran viikossa. Muut kerrat hoituvat pelkällä vesipesulla.

Soodaliuoksen levittäminen on vähän hitaampaa kuin shampoon, kun kyseessä on juoksevampi liuos, mutta alkutotuttelun jälkeen sekin sujuu aika sutjakkaasti. Ja jotkut tykkäävät tehdä soodasta tahnan ihan vaan parilla tipalla vettä, ja hieroa sillä päänahkansa. Kuulemma kuorii mukavasti. Jotenkin minusta vain tuntuu, että voisi vähän kuivattaakin liikaa.

Lisäksi illalla menee hieman normaalia enemmän aikaa hiusten harjaamiseen, kun yritän mahdollisimman perusteellisesti sen tehdä (vanhan kansan 100 harjanvetoa päivässä -säännöllä), mutta luulen, että kysyjän lapsetkin ovat menneet jo siinä vaiheessa nukkumaan. Itse ainakin olen ottanut tämän nukkumaanmenorutiiniksi, rauhoittaakin kivasti :)

Projektin alussa meni varmaan vähän pidemmän aikaa/suihku, ihan vaan totuttelun takia. Nyt alkaa sujumaan jo nopeammin. Kiireessä en kuitenkaan alkaisi soodan kanssa läträilemään, mutta kun tavoitteena on harventaa soodapesut minimiin, niin tuskin tarvitseekaan!

Toivottavasti saitte edes jotain irti tästä. :)
Aamuaivoilla on hankala kirjoittaa selvästi.