Hiustenlähtö rauhoittui tuossa pari viikkoa sitten vähän, mutta nyt taas (ehkä hormonien takia) lähtee taas tukkokaupalla. Olen todennut, että hiustenlähtö johtuu (stressin lisäksi) ehkä myös ärtyneestä päänahasta. Verenkuva ja kilpirauhasarvot minulla ovat ihan kunnossa, joten niitäkään ei voi syyttää. Pesen hiukset tosiaan joka toinen päivä hieromalla päänahkaa ronskisti kuuman veden alla, mikä ei välttämättä tee kovin hyvää päänahan kunnolle (olen huomannut, että päivittäinen kasvopesukin pistää ihoni tosi koville).

Eilen sitten tein pikaista guuglausta ja tiedonhakua jonkinlaisesta hiusnaamiosta, jonka voisin tehdä päänahan rauhoittamiseksi. Löysin mm. tällaisen reseptin, ja pikainen lisätiedonhaku mainitsi jotain inkiväärin luontaisista tulehdusta rauhoittavista ominaisuuksista. Siitä sainkin idean: valkosipuli! Guuglasin valkosipulia hiustenhoidossa, ja löysin monia kirjoituksia, joissa kehuttiin valkosipulia nimenomaan hiustenlähdön hoidossa.

Päätin sitten tehdä hiusnaamion kaurapuurosta, valkosipulista, hunajasta ja yrttiteestä. Tuo tee sisältää mm. inkivääriä, kamomillaa ja B-vitamiineja, jotka kaikki ovat ilmeisesti käteviä hiustenhoidossa (kamomillaa olen kokeillut aiemminkin). Mössöä syntyi muumimukillinen, ja hieroin sen päänahkaani saunakäynnin yhteydessä (ja se tuntui aivan taivaallisen ihanalta!). Löylyssä istuin mössö ja muovipussi päässäni, ja suihkussa huuhtelin sen pois. En suosittele kaurapuuronaamiota ennen suurta juhlapäivää, koska kaurahiutaleita jää hiuksiin, heh.

Hiukset tuntuvat voivan tänään taas ihan hyvin. Taidan jättää tehohieronnat toistaiseksi vähän vähemmälle. Pitäisi löytyä joku idioottivarma vakiosysteemi, jolla sekä päänahka että hiukset pysyisivät hyvinä. Olen tosiaan jättänyt nyt maitotuotteet kokeiluluontoisesti kokonaan pois ruokavaliostani. Pieni sinihomejuuston palanen pitäisi vielä tuhota jääkaapista, ja sitten pitää alkaa seurailemaan, miten kasvot ja hiukset reagoivat. Kokeilu kestää toivottavasti vähintäänkin kuukauden tai pari.