Asun kimppatalossa, jonka muut asukkaat käyttää shampoota. Haisee tosi voimakkaasti nokkaan nyt, kun on ite tottunut ettei hiukset haise lainkaan. Kummallista, miten sitä on ite ollut ihan tottunut tuohon ja haistellut ihastellen hiuksiaan pesun jälkeen. Nyt vain tuntuu koko haju varsin epämiellyttävältä. Siis en toki haistelemalla haistele kämppikseni tukkaa, mutta nyt kun tuossa vieressä istuu hiukset kosteana, niin kyllähän se tänne leijuu.
Sama juttu kai kun lapsena meillä pestiin hajustamattomalla pyykinpesuaineella ja huuhteluaineella vaatteet, ja sisareni omilleen muutettuaan alkoi käyttää hajustettuja. Nenä ei meinaa kestää kun käyn siskon luona yökylässä. Itse hän kuulemma tykkää huuhteluaineen tuoksusta. Sain sentään talon wc-paperivastaavan lupaamaan että ostaa meille tästä lähtien hajustamatonta (!) vessapaperia. Ihmetyttää edelleen että miksihän hajustettua on edes olemassa, mutta nykyään kaikki luonnolliset tuoksut ja hajut ovat kai pannassa.
Viime syksynä töissä ihmettelin ääneen kun yhden rikkinäisen pöntön takia vessoihin hommattiin korjauksen ohessa semmoset hajustesuihkut. Sitten ihmeissään joku huusi että haistelisinko mieluummin paskaa! Vastasin myöntävästi. Minä nimittäin henk.koht. haistelen
mieluummin rehellistä paskaa kuin noita "raikkaita sitruunoja" ja "spring freshejä". Se on sentään luonnollinen haju, ja hälvenee kyllä yllättävän äkkiä kun tuulettaa vessan heti käytön jälkeen. Nyt pitäisi vaan hankkiutua eroon meidän vessassa olevasta Glade-suihkeesta, kun joku valopää suihkuttelee nyt sitten sitä siellä. Tuon vessan tuulettaminen on kuitenkin vielä helpompaa kuin normivessojen, kun ikkunan ja oven saa auki suoraan ulos, eikä tarvi "päästää" ilmaa kiertämään taloon sisälle asti.

Pyhän Ismon sanoin: "Hän joka puhtautta haluaa, ei pelkää paskaa."