Kävin kampaajalla viime maanantaina. Leikkautin otsatukan, ja muualta liian soodan kuivattamat latvat pois. Hiukset pestiin shampoolla, enkä jaksanut alkaa valittamaan/valistamaan, sitä paitsi teki mieli kokeilla että mitä se tekee hiuksille. Kysyin, olisiko edes hajusteetonta shampoota. Ei ollut, mutta kaivoivat miedoimman tuoksuisen. No shampoo haisi sitten hiuksissa monta monituista päivää. Hiuksethan olivat kyllä sitten kans puhtaat ja liukkaat. Tuntuivat ihan kummallisilta suihkussa (kun yritin pestä pelkällä vedellä pois sitä hajua), kun mitään suojaa ei ollut. Ohuen ja jotenkin semmoisen lirun tuntoiset. Enivei, olen nyt kuvien kanssa seurannut tätä tilannetta.

Eka kuva on otettu 2 päivää kampaajan jälkeen, pesin tai huuhtelin hiukset vedellä kyllä joka päivä, kun se haju ei meinannut hälvetä.

6253065_99ef151986_m.jpg

Kovasti kehuivat pehmeäksi hiuksiani kyllä. Tiedä sitten johtuiko se niistä tököteistä, vai siitä, etten ole tököttejä käyttänyt yli 7 kuukauteen.

Toinen kuva on otettu 5 päivää kampaajan jälkeen
(8.11.), ja nyt näyttää tyvet jo melko rasvaiselta. Hiukset harjattu ennen kuvan ottoa. latvat edelleen mainiossa kunnossa.

6253112_48245fce75_m.jpg

Tässä vaiheessa päätin, että silikonit (ja se haju!) pitää pestä pois soodalla, ja suuntasin seuraavana päivänä  (eli eilen 9.11.) suihkuun tutun cocktailin kanssa. Soodaa noin ruokalusikallinen, vettä noin 2dl. Mukana omenaviinietikan sijaan Miessencen Herbal Shine Conditioner, josta taisin mainitakin jossain aiemmassa postauksessa (ja jossa on omenaviinietikka yhtenä ainesosana). Sen annoin vaikuttaa ihan reilusti (varmaan yli 5 min kevyesti). Seuraava kuva on sitten otettu yöllä, kun hiukset olivat kuivuneet pesun jäljiltä. En ole tainnut harjata hiuksiani tähän kuvaan.

6253036_fe3740d8b5_m.jpg

Ja viimeinen kuva on tältä aamulta. Ihanan pehmeät ja sileät hiukset, olen hipelöinyt niitä koko päivän.

6253051_d8a8170fc2_m.jpg


Nyt on jopa ihan toiveikas olo taas, että jospa tämän rutiinin saisi toimimaan. Shampoopesu nollasi tilanteen, ja pääsi tavallaan aloittamaan alusta, menettämättä kuitenkaan saavutettuja etuja. Koko viikolla ei ole ennen tätä päivää tarttunut harjaan ylimääräisiä töhniä. En tiedä mistä tämänpäiväiset töhnät tulivat, mutta nyt tosiaan mennään aina viikot pelkillä vesipesuilla, ja viikonloppuna teen aina jonkun teehuuhtelun tai kokeilen tuota hoitoainetta. Edellinen kokemus CO-pesusta oli kyllä aika karsea - hiukset jäivät ihan klähmäisiksi - mutta silloin laitoin kyllä kai liikaa sitä hoitoainettakin. Katellaan taas päivä kerrallaan. Soodapesuja ei ole aikeissa tehdä nyt enää pitkään aikaan.

Mielenkiintoiset ajat muutenkin tulossa, kun olen lähdössä reissaamaan kahdeksi viikoksi. Lennän ensin Cairnsiin
Pohjois-Queenslandiin 5 päiväksi, ja sieltä sitten Melbourneen Victoriaan viikoksi. Otan tuon hoitoaineen mukaan (kun etikkaputeli on niin iso ja lasinen), ja luultavasti myös ruokasoodan pyykinpesua varten, mutta tosiaan vesilinjalla mennään pääasiassa. Saa nähdä mitä trooppinen ilmasto ja merivesi tekevät tukalle (jos nyt uimaan eksyn). Aurinkoahan täällä ainakin riittää näin kesällä!

Hitto himpulainen, että tukka näyttää (ja tuntuu) hyvältä tossa viimeisessä kuvassa!