Hiukset eivät ole eilisen vesipesun ja huuhteluiden jäljiltä ihan ihanteellisen puhtaat. Aamulla näytti vielä ihan siedettävältä, joskaan ei täysin puhtaalta. Iltapäivällä ostin kaupasta luonnonharjaksista (100% villisian harjaksia, toivottavasti ei oo nypitty karva kerrallaan elävältä sialta) tehdyn hiusharjan, jollaista muutkin kokeilijat ovat lähteitteni perusteella käyttäneet. Sitten tein pitkän päähieronnan, joista olen alkanut tykkäämään hurjasti. Hieronnan jälkeen päänahka kihelmöi kivasti, sillain ihan vähän vain, että huomaa veren kiertävän paremmin. Päähieronnan jälkeen harjasin pitkään ja hartaasti uudella harjalla tarkoituksenani, että se levittäisi vähän talia ja öljyjä myös latvoihin päin. Kyllä se taisi jopa toimiakin. Koitan nyt sinnitellä ainakin perjantaihin asti ennen seuraavaa soodapesua.

Lueskelin eilen taas tuota Ellien keskustelua (joka on linkeissäni oikealla) - luen sitä pienissä pätkissä, kun se on niin hurjan pitkä - ja siellä joku kertoi kuinka hiukset olivat muuttaneet jopa väriään uuden rutiinin myötä. Oli kuulemma tullut lisää punaista pigmenttiä, ja kirjoittaja ei oikein arvostanut. Itse hihkuisin riemusta tuollaiselle tulokselle! Lisäksi olen useammasta lähteestä huomannut, että joillakin aiemmin piikkisuorat hiukset ovat alkaneet lainehtia kauniisti shampoon poisjättämisen jälkeen. Tuokin olisi enemmän kuin tervetullut muutos minulle. Harmi vaan, että hiukseni olivat muistaakseni jo lapsena piikkisuorat, joten lienee turha toivo.

Olenkin sitten miettinyt tässä, että mitenkähän saisin tuota omaa piilevää punaistani paremmin esiin. Olen koko ikäni haaveillut punaisista hiuksista, ja muiden ihmisten luonnostaan punaiset hiukset pistävät polveni vatkuliksi. Mielessäni kävi rooibos-tee, mutta olen kyllä aiemminkin yrittänyt värjätä hiuksiani teellä, eikä se oikein onnistunut. Kelasin sitten, että ehkä se onnistuisi, jos keitän tosi vahvan teen, ja huuhtelen sillä pääni ennen etikkahuuhtelua. Sooda kun emäksenä käsittääkseni avaa hiussuomut (?), ja etikka happamana sulkee ne (ja selvittää hiukset paremmin ja antaa sen kuuluisan kiillon). Mitäs luulette, voisiko tällaisella logiikalla mahdollisesti aiheuttaa hiuksen sävyttymisen, kun teetä toivottavasti jäisi soodakäsittelyn jäljiltä karkeaan hiukseen kiinni, ja etikkahuuhtelu sitten sulkisi sen sävyn "hiuksen sisälle"? Jotenkin minun päässäni tuo kuulostaa jopa järkevältä ja täysin mahdolliselta. Pitänee ehkä soittaa myytinmurtajille Ameriikan ihmemaahan.

Onkos lukijoilla kokemuksia luonnonväreistä? Millä kannattaisi lähteä kokeilemaan?