Huuh. Tukka ei tottele edelleenkään. Kähvelsin taannoin roskiksesta kämppikseni poisheittämän tyhjän kasvovesiputelin, johon ajattelin alkaa sekoittelemaan pesuliuoksiani. Tänään testailin sitten. Puteli toimii ihan hyvin, mutta ruuttaa vain niin pientä määrää kerralla, että tuntui kuin liuosta olisi tuplamäärä.

Sekoittelin vajaan teelusikallisen soodaa ja loput vettä (puteli on muistaakseni 250 ml) ja ravistelin niin että sooda liukeni. Hiukset eivät puhdistuneet sen kummemmin kuin vesipesullakaan. En tajua. Soodaa ei kai ollut tarpeeksi, mutta en kyllä halua sitä lisätäkään. Sinnitellään sitten ilman. Ellien keskustelussa joku kehuskeli, kuinka vesipesuihin siirtyessä oli ollut ihan kamala tukka taas jonkun aikaa, mutta sitten yhtäkkiä se kuulemma muuttuu kuin taikaiskusta. Sitä taikaiskua tässä nyt sitten odotellaan.

Hiukset ovat muistuttaneet jouhia viime aikoina. Tai ainakin mielikuvaani jouhista, kun en ole hevosiin koskaan lähempää tuttavuutta tehnyt. Rasvaisuus lähtee vesipesulla pois, mutta tuo vaha (talia kai) ei. Se on nyt jämähtänyt tukkaani. Tosin jotain lienee tapahtunut, kun tässä pesin harjastani töhnät pois tässä yhtenä iltana (pesen harjaani useammin kuin hiuksiani). Pesu tapahtui hiustenpesun yhteydessä (muistaakseni perusteellinen vesipesu vain). Seuraavan kerran kun harjasin hiukset luonnonharjalla, harjaksiin tarttui ihan tuhottoman paljon vaaleanharmaata (pölyn näköistä) vahaa. Muistelen törmänneeni johonkin kertomukseen tästäkin ilmiöstä, mutta en muista yhtään että mitä merkitystä sillä mahdollisesti on.

Olen vähentänyt hiusten harjaamista laiskuuden myötä. Se ei voi olla kovin hyvä juttu.

Usko meinaa tosiaan välillä lopahtaa, kun tukka on päivästä toiseen kamalan näköinen. Tänäänkin tein sen soodapesun aika vastahakoisesti, kun halusin sen ihanan silkkisen fiiliksen pitkästä aikaa takaisin. Eikä toiminut. Olis parempi että hiukset paranee kohta. Kertaalleen on vitsinä käynyt mielessä että pesisin shampoolla kun se käy niin äkkiä ja on helpompaa. En aio pestä. Aiemmin ei ole käynyt mielessä edes vitsinä, heh.

Lisäksi mua yritetään kovasti riiata. Mitä sekin musta ajattelee kun aina on tukka klähmäisenä, häh?