Tänään ohjelmassa siis soodapesu, etikkahuuhtelu ja kamomilla-sitruuna-hunajateehuuhtelu. Toivottavasti vaalenee vähän, edes osittain. Semmonen rikottu sävy oliskin just hyvä ja sopiva. Mutta ehkä se vaatii useamman käsittelyn. Ehdin keittää eilen jo innostuksissani vahvan rooibos-teenkin, sitä kokeilen seuraavaksi. Ainakin itse litkun väri vaikuttaa lupaavan punertavalta. Toivottavasti se siirtyy tukkaankin. Sitä vaan pitää odottaa varmaan viikon verran nyt. Pitää kattoa teenkö huuhteluita vesipesujen yhteydessä. Voisin ehkä kokeilla tuota kamomillaviritelmää niiden yhteydessä, mutta jättäis hunajan pois, kun ylimääräistä kosteutta ei ehkä tarvi niin paljoa. Se kun tuppaa sitten tarkoittamaan myös hiuksen nopeampaa rasvoittumista.

Mutta ihan hyvällä tahdilla tämä etenee. Alussa hyppäsin suoraan syvään veteen ja soodapesujen väli venyi suoraan johonkin neljään päivään, nyt se on venynyt jo kuuteen. Ehkä seuraavaksi venytän sen kahdeksaan, kun ensin hiuspohja tottuu tähän rytmiin. Ideaalitilanne olisi, että pesisin hiukset soodalla vain 1-2 kertaa kuukaudessa, eli noin kolmen viikon välein, ja siinä välillä tekisin vain vesipesuja. En tiedä onko sen jälkeen sitten vielä varaa venyttää, mutta jos on, niin venytän toki ilomielin. Kunhan vain hiukset voivat hyvin ja ovat kauniit.

Nyt pitää lähteä ulos ruokaostoksille ja aurinkoon kuivattamaan hiuksia. Ehkä ne vaaleat raidat tulevat esiin vähän kun ottaa aurinkoa :)

Kuva otettu päivällä klo 12:00.

4818968_fa6b693484.jpg