En kestänyt kuudenteen päivään asti, joten tein soodapesun tänään. Tukka oli tosi likainen. Sitä kun ottaa kaksi askelta eteen, niin yleensä joutuu ottamaan vähintään yhden taakse. Ei se mitään, ei tämä mikään kilpailu ole. Vähensin kuitenkin soodan määrää, koska tosiaan edellisen pesun jälkeen on ollut sähköisyyttä havaittavissa. Laitoin edelleen lusikallisen, mutta pienemmällä lusikalla. Ei ihan ruokalusikka, mutta ei kuitenkaan teelusikkakaan, eli jonkinlainen välimuoto. Jälkiruokalusikka kenties? Tai juniorilusikka, heh. Hiukset ovat nyt vasta kuivumassa, joten en tiedä onko pesutulos erilainen.

Yritän nyt tosiaan totuttaa hiuksia vesipesuihin soodapesujen välillä. Pesen soodalla 1-2 kertaa viikossa, joten pesuväli on jotain 5 päivää. Vesipesun olen tehnyt aina kun käyn suihkussa, eli n. parin päivän välein, koska ainakin tässä vaiheessa tukka on niin klähmäinen, että parempi "pestä" vähän tiuhempaan edelleen, mutta silti kuitenkin harvemmin. Kaksipiippuista.

Mutta hei! Kaksi viikkoa jo takana! Aika menee tosi äkkiä!

Kiitos muuten kannustuskommentista sinulle yhdelle shampoottomalle! Vinkkejä otetaan vastaan, jos on mistä antaa. Pitikin kysäistä, että onko kellään lukijalla kokemuksia jojobaöljystä? En nimittäin tykkää kookoksen hajusta, enkä haluaisi sitä tukkaani. Haiseeko jojoba paremmalle?

Tämän shampookokeilun mukana on tullut muutenkin aikalailla remonttia elämäntapoihin. Olen tosiaan päättänyt lopettaa ei-luomun lihan syönnin, ja pyrin nyt syömään vain luomua ja riistaa. Ja koska ovat kalliimpia, syön niitä vähemmän ja koitan pärjätä tylsällä kasvisruualla. Onneksi kenguru on ihan siedettävissä hinnoissa, joskus jopa halvempaa kuin perusnauta, joten sitä pitänee popsia. Se on lisäksi terveellistäkin, vähän niinkuin paikallinen korvike porolle: vähärasvaista ja tummaa lihaa: paljon rautaa ja muita ravinteita, mutta ei hormoneja eikä antibiootteja! Olisi tarkoitus siirtyä luomukasviksiinkin, mutta kun ovat kalliimpia taas. Niitä en voi kauheasti vähentää ruokavaliostani, koska sitten jäisin näkemään nälkää. Ostan aina osan kasviksista luomuna ja osan tavallisina. Miksikö? No kun tuore tutkimus kertoo, että luomu on terveellisempää! Ympäristöhippiys tulee vasta kakkossyynä. Hienoinen pettymys oli tosin, kun kaikki vihannekset ja hedelmät ei maistukaan automaattisesti paremmilta luomuna. Porkkana nimittäin maistuu (ainakin yleensä)! Kalan kanssa on kans pieniä ongelmia. Tykkään kalasta ihan hulluna, mutta kun sen syönti on vaan niin väärin. Kalat loppuu kohta meristä, ja se ei oo reilua. En tosin ole täällä ostanut vasta kuin tonnikalaa kun ei riitä asiantuntemus barramundiin ja muihin meren ihmeisiin mitä täältä löytyy. Vaikka eipä kai sen pitäis olla sen hankalampaa kuin muunkaan kalan. Kiinnostais tietää miltä suolattu barramundi maistuu...

Mutta tämä meni nyt ehkä asian viereen vähän. Hiuksista vaan ei ollut enempää sanottavaa tällä kertaa!