Noniin eilen se siis alkoi. Alunperin tarkoituksenani oli aloittaa hellästi harventamalla shampoopesuja ja vähentämällä käyttämäni shampoon määrää. Pesin siis pari kertaa hiukseni noin puolella siitä shampoomäärästä, mitä olen normaalisti holvannut päähäni. Tuloksena vahamainen tukka, joka ei haissut eikä edes kovasti näyttänyt likaiselta. Rasva oli lähtenyt pesussa, mutta talia oli kai jäänyt. Ihan kuin olisi laittanut hulluna hiusvahaa tyviin ja jättänyt sen siihen.
Sitten meni hermot siihen ja totesin että alan suoraan vaan pesemään sillä soodalla.

Eilen aamulla tosiaan pesin ekaa kertaa hiukset soodalla. Sekoitin hammasmukilliseen vettä ruokalusikallisen soodaa ja lykkäsin pienissä erissä päähäni. Hieroin liuosta päähän ihan kuin shampoota. Ainoa ero on vain, että tämä ei vaahtoa (ne vaahtoaineet shampoissa vasta ilkeitä ovatkin!). Hiukset tuntuivat pestessä vain liukkailta, ihan kuin hoitoainetta levittäessä. Vedellä huuhtelu jätti hiukset aika karkeiksi soodan jäljiltä, mutta lukemieni kokemusten perusteella tiesin odottaa, että etikkahuuhtelu auttaisi siihen.
Sekoitin reilun ruokalusikallisen omenaviinietikkaa veteen (samassa hammasmukissa), ja holvasin taas pienissä erissä päähäni ja annoin vaikuttaa jonkun aikaa. Huuhtelin liuoksen vedellä pois ja annoin hiusten kuivua pellavahupussani ja valtoimenaan. Hiukset puhdistuivat kuin shampoolla konsanaan ja tuntuvat aika pehmeiltä ja kimmoisilta.

Kävin iltapäivällä kampaajalla, ja kampaaja(opiskelija) uhkasi shampoolla. Selvisin kuitenkin sanomalla että pesin hiukset aamulla, ja kampaaja tyytyi suihkuttelemaan hiukseni märiksi leikkausta varten. Piti päästä kuivista latvoista eroon ja siistiä vähän aiempaa mallia, joka oli kasvanut yli. Kuivina hiukset eivät haise etikalle, mutta yhdessä vaiheessa hoksasin kampaajan tuolissa istuessani että etikka tuoksahtaa vähän kun hiukset ovat märät. Kampaaja ei sanonut mitään. Positiivisena yllätyksenä opiskelijakampaajan valvoja intoutui vielä työtä tarkistaessaan ihastelemaan hiusteni väriä ja päivitteli, että tällaista ei purkista saa. En tiedä mistä puhui, kun aikalailla suomalainen perusharmaa tämä mun tukka on. Jotain kultasävyä se oli siellä näkevinään, ja kai siellä sitä vähän onkin, kun valo taittuu oikeassa kulmassa.
Vielä ne lykkäsivät muotovaahtoa hiuksiini ennen lähtöä, ja halusin huuhdella sen illalla pois, mistä sain hyvän tekosyyn kokeilla teehuuhtelua. Huuhtelin ensin ihan vaan vedellä ja sitten kaadoin teepannuun jääneen ylimääräisen kupillisen päähäni, siinä toivossa, että hiuksiin jäisi muotovaahtoa mukavampi tuoksu. Ei ole paljon tuoksunut, ei muotovaahto eikä tee. :D

Tänään hiukset ovat tuntuneet ihan yhtä puhtailta ja pehmeiltä kuin eilenkin. Toiveissani olisi nyt sinnitellä ainakin lauantaihin (mielellään sunnuntaihin) asti ilman soodapesua. Koitan raportoida tukan likaisuudesta tänne aina välillä.