Reissut on reissattu ja olen tehnyt paluun Suomeen. Pesin hiukset jollain muulla kuin vedellä viimeksi Australiassa muutama päivä ennen lähtöäni, eli n. 10.12. tienoilla. En muista millä pesin. Sen jälkeen ei ole ollu tököteille tarvetta.

Tämänhetkinen rutiinini on, että pesen hiukset kuumalla vedellä suihkussa muutaman päivän välein.
Suomessa olen jatkanut vesilinjalla, ja saunominen ei ole tuonut rutiiniin mitään muutoksia. Taitavat vain hiukset puhdistua paremmin, kun hauduttaa saunassa suihkun lisäksi. Sähköisyyttä huomasin, kun kampasin hiuksia eilen, mutta se johtunee pakkasesta (hiukseni ovat aina olleet talvella sähköiset). En osaa oikein tehdä sille vielä mitään, kun huomasin sen ensimmäistä kertaa tosiaan vasta eilen, enkä ole nettipalstoja lueskellut, mutta vinkkejä otetaan vastaan. Hiukset eivät ole rasvaiset tai likaiset, eivät tuoksu millekään, ja näyttävät ja tuntuvat puhtailta.

Kampauksia en ole kokeillut, mutta ehkäpä ehdin siihenkin perehtymään. Vertaistukifoorumeilta kerrotaan, että shampooton tukka asettuu helpommin käsiteltäväksi. Oma kuontaloni on aina ollut vallan viheliäinen (hius ei taivu eikä pysy muodossa), joten en ole koskaan jaksanut kampauksia tehdä muuten kuin juhliin, jos niihinkään. Katsotaan, josko nyt olisi tilanne toisenlainen.

Mutta jotain hiustenhoitoni huolettomuudesta kertoo se, etten todellakaan tiedä monenko päivän välein hiuksiani pesen, kun ei tarvi enää jatkuvasti kytätä että onkos se nyt esittelykelpoinen vai ei. Tämähän tässä oli haaveena kun ruljanssiin lähdin. Ja hyvältä tuntuu.