Olen päässyt mukaan tuonne ellien keskusteluun (linkkilistallani) tästä shampoottomuudesta, ja blogipostaukset ovat vähän jääneet. Ihmeempiä ei ole raportoitavana viime ajoilta. Edellisen soodapesun olen tänne päivittänyt, sen jälkeen olen pessyt hiukset pelkällä vedellä kerran. Tulos oli vähän sinne päin. Nyt hiukset ovat tosi likaiset, mutta ajattelin sinnitellä pelkällä vesihuuhtelulla tänään. Järkeilen siten, että vesi levittää öljyjä tasaisemmin hiuksiin. Toivottavasti en ole väärässä. Maanantaina lienee taas parempi pestä vähän järeämmillä aineilla. Olen kuitenkin päättänyt alkaa vähentämään soodamääriä, ja siirryn teelusikalliseen maanantaina, koska sooda on kuivattanut hiuksia, ja tuntuu että sekin repii liikaa talia irti. Nyt aion tosiaan sinnitellä pesemättä pidempiä välejä, koska haluan levittää talin latvoihin asti. Jojobaöljyä en ole käyttänyt pariin viikkoon lainkaan. Tänään latvat ainakin tuntuvat ihan hyviltä.
Jotain kivoja yrttihuuhteluita olisi mukava taas koittaa. Yrtit tuoksuukin niin ihanalle. Tosin, jos tukka haisee vaikka basilikalle kaks päivää, niin pitää varmaan laukata jääkaapilla koko ajan! Basilikahuuhtelu ei siis tule kysymykseen ;)
Rosmariini tekee kuulemma hyvää tummille hiuksille, ja Suomessa haluan testailla nokkosta sitten kun sinne pääsen.

Shampoota en aio kyllä enää ostaa, ja vartalonkin pesen vain pesulapulla, se rapsuttelee kuolleen solukon irti siinä missä suihkugeelikin, kuivattamatta ja ärsyttämättä. Pitää miettiä, että josko joskus kokeilisin vaikka pesupähkinöitä tms. siihen tarkoitukseen (ja miksei hiuksiinkin), mutta tällä hetkellä ei tunnu olevan tarvetta. Aion muutenkin - kunhan Suomeen palaan - aloittaa uudet systeemit koko kodinhoidossa. Tiskiaineet, siivousaineet, pyykkiaineet yms. jäävät pois ja ostan tilalle ison pönikän ruokasoodaa ja pullon etikkaa ja pussillisen pesupähkinöitä. Lisäksi pitänee heivata iso kasa vaatteita ja muuta uffille ja kirpputorille jne. Uusi elämä koittaa! Pitäisi olla helpompi aloittaakin puhtaalta pöydältä, kun on pitänyt taukoa suomirutiineista.

Pesuaineremontin mukana tulee myös yksi helpotus matkailuun. Jos omatunto kestää lentomatkustamista, niin ei tarvi enää huolehtia voide-, shampoo-, ja suihkugeelipurkkien koosta laisinkaan.

Voi tätä riemua!