Edellisestä päivityksestä onkin vierähtänyt jonkun verran aikaa. Ei ole tullut päiviteltyä juuri, kun ei ole ongelmia, mistä valittaa, heh.


Pitäydyn edelleen vesilinjalla. Pariin kertaan olen turvautunut kosteutustarkoituksessa Miessencen hoitoaineeseen*, josta olenkin maininnut pari kertaa. Kyseinen töhnä tuntuu olevan melkoista tehotököttiä, koska välillä hiukset ovat tuntuneet jopa liian kosteilta seuraavana päivänä. Olen käyttänyt hoitoainetta ehkä 2 kertaa tammikuun aikana. Vähän fiiliksen mukaan siis mennään.

Hiukset kaipaavat perusteellisempaa vesipesua noin neljän päivän välein, muuten selviän pelkällä huuhtelulla. Kiiltoa kaipaisin, mutta olen nykyään laiska tekemään kiiltoa antavia huuhteluita valmiiksi ennen suihkua. Harjaaminen on jäänyt myös vähemmälle. Nämä tekijät yhdessä ovat johtaneet ponnaripäiviin. Ja no talvella ei muutenkaan kehtaa hiukset auki kuljeksia. Lässähtävät vain pipon ja takin alla.


Sitten vastauksia kommenteissa esitettyihin kysymyksiin.

Iines81 kyseli hajuongelmasta. Hajua ei ole ollut sen jälkeen kun ihan alun detox-vaiheesta pääsin. Hiuksissa ei ole mitään mikä haisisi. Internetin no poo -yhteisöissä epäillään, että likaisen tukan haju johtuu hajusteiden härskiintymisestä ja sekoittumisesta hiuspohjan rasvaan. Väitteen tieteellisyydestä en tiedä, mutta samapa tuo mistä se johtuu. Minulla hiukset eivät haise edes tuolloin neljän päivän jälkeen, vaikka en olisi pessyt hiuksiani kertaakaan sinä aikana.

Joku nimetön kyseli värjäämisestä. Kukaan ei estä värjäämästä vaikka ilman shampoota pesetkin. Jos haluat, että väri haalistuu vähitellen pois ilman juurikasvua, pyydä kampaajalta kevytväri. Kaupan väreissä ei sellaisia tietääkseni ole (vaikka purkissa niin lukisikin), mutta en ole koskaan kaupan väriä päähäni lykännyt. Kampaajalla olen värjäyttänyt hiukseni ehkä 3 kertaa? Kaksi muistan, kolmannesta on epäilys, ja jokaisella kerralla olen pyytänyt kevytvärin joka lähtee muutamalla pesulla pois. Ekoväreistä en tiedä muuta kuin että niitä on olemassa ja värjäyksiä tehdään jossain Helsingissä sijaitsevassa ekokampaamossa.

TT kysyi olenko pessyt suolalla. Taisin ehkä kokeilla kerran. Vai olikohan se vain naamaan? En muista, kun ei tainnut olla mainittavaa vaikutusta, tai sitten en vain osannut, heh.

Kiitos vielä Hetalle CO-vinkistä. En ole käyttänyt silikonipitoista hoitoainetta reilusti yli vuoteen. CO-pesuni olen tehnyt yllämainitulla öljy- ja omenaviinietikkapohjaisella tökötillä (jonka INCI on tämän merkinnän lopussa).

 

Mukava, että teitä lukijoita ja kommentoijia riittää, vaikka en päivittelekään enää niin usein. Jos/kun tässä innostun taas huuhteluiden tai jonkun semmoisen kanssa, niin raportoin sitten kyllä. Tuoreita kuvia minulla ei valitettavasti ole. Ja vastailen mielelläni kysymyksiin ja muuhun palautteeseen. Kiitos teille.


*) hoitoaineeni INCI on seuraava (suomensin ne yrtit, joiden nimet löysin wikistä):

organic aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice

sorbitan olivate and cetearyl olivate

organic apple cider vinegar

moringa oleifera seed oil

d-panthenol (pro-vitamin B5)

aroma (proprietary blend of essential oils)

organic pogostemon cablin (patchouli) essential oil

organic pelargonium graveolens (geranium/kurjenpolvi) essential oil

organic myroxylon pereirae (balsam peru) oil

non-gmo lecithin

organic urtica dioica (nettle/nokkonen) extract

organic equisetum arvense (horsetail/peltokorte) extract

organic rosmarinus officinalis (rosemary/rosmariini) extract

organic arctium lappa (burdock/takiainen) extract

organic salvia officinalis (sage/salvia) extract