Kolme mielenkiintoista kokeilua takana. Toissapäivänä olin jo varsin turhautunut tukkani vallanneeseen vahamönjään. Tein huuhtelun vihreän teen ja yrttiteen sekoituksella, johon lisäsin korkillisen omenaviinietikkaa. Vaha kaikkosi melkein kokonaan! Luulen, että salaisuus oli siinä, mitä olen tähän asti vältellyt - annoin huuhtelun vaikuttaa pidemmän aikaa, kun yleensä aina ennen olen huuhdellut sen saman tien pois (kun jostain muistelen lukeneeni, ettei sitä kannata jättää päähän).

Eilen sain ihmeellisen ajatuksen. Halusin välttämättä kokeilla miltä kahvihuuhtelu tuntuisi. Tulos ei ollut erityisen huono, muttei erityisen hyväkään. Liekö johtunut siitä, että huuhtelin pikakahvilla (vaikka joku tiedonlähde nimenomaan kielsi), vaiko siitä, etten huuhdellut sitä kai tarpeeksi huolellisesti pois. Joka tapauksessa, en usko että tulen sitä kovin pian uudelleen kokeilemaan.

Tänään sitten toistin teehuuhtelun, tällä kertaa vihreää teetä, kamomillaa ja taas se korkillinen etikkaa. Ja kahvinjämät lähtivät päästä. Ensimmäistä kertaa moneen viikkoon hiukset ovat siinä kunnossa, että kehtasin lähteä jopa "treffeille" (guh että vihaan tuota sanaa, heh) hiukset auki. Hiukset ovat puhtaat ja sileät ja kivantuntoiset. Katsotaan nyt mitä vesipesut tekevät.

Luulen, että vahaongelmani johtuu ainakin osittain veden kovuudesta. En tiedä kuinka kovaa vesi nykyisessä asunnossani on, mutta nettifoorumeilla puhuttiin kovasti kovan veden jättämästä "buildupista", kertymistä. Ehkä se on sitten sitä. Näillä jatketaan. Nyt taas noin viikon verran pelkkiä vesipesuja ja koitan harjailla vähän tiuhempaan taas. Ja viikonloppuna koitetaan tuota samaa huuhtelua taas, jos on tarvis.


Edit. 21.10.2008 klo 19:09
Kuva "treffien" jälkeen. Otettu eilen illalla joskus vähän ennen puolta yötä.

6126945_a550e6ddb0.jpg